Dakar 2006

Een jongensdroom: het rijden van de Dakar Rally, zwaarste rally ter wereld. De droom van Peter Meilink en Arjan van der Veld. Ze willen het zo graag, maar hoe… Als je iets wil dan kan het, ze kwamen met een plan en toen begon de jacht opzoek naar sponsoren. Zie maar mensen te vinden die ook in jou droom geloven en het je gunnen.

De mannen starten met de voorbereidingen eind 2003, om mee te doen aan Dakar 2006. Sponsavonden worden er gehouden en één voor één stromen er sponsoren binnen. Waarna er 4x een Yamaha WR 450 werd aangekocht. Twee oefen- en reserve motoren en twee wedstrijdmotoren. Zonder sponsoren had deze droom nooit in vervulling kunnen gaan.

Om zich mentaal en fysiek voor te bereiden op de zwaarste rally ter wereld deden Peter en Arjan aan tweemaal per week conditie- en boks training van ‘the Champ’ Rob Manvis van Tapijt Profijt, en een tweemaal per week 2 uur durende mountainbike sessie. Met de mountainbike hebben ze de kou in Oostenrijk weten te trotseren. Crossuren maken ze door zoveel mogelijk te rijden, vrije weekenden endurotraining en de andere weekenden de enduro wedstrijden. Naast de rally ervaring die ze al bij de Egypte rally, Tunesië rally en Turkije rally hebben opgedaan rijden ze nog de Berlin-Breslau’05 voor navigatie training.  Nog meer uithoudingsvermogen trainden ze met de 10uurs cross in Luxemburg.
Om te proeven hoe het er bij de start van een Dakar Rally aan toe gaat zijn de mannen met gezin naar de start van Dakar’05 in Barcelona geweest. Daar konden ze alvast afkijken hoe het er onder andere bij de keuring aan toe gaat. De assistentie naar Dakar werd verzorgd door Jos Jansen. Stef Koelemeij van Pirtek Alkmaar bood zich aan om vrijwillig als monteur mee te gaan voor Team de Doelen. Vrienden Michel Water, Gert-Jan Konijn en Herman reden de Dakar camper tot aan Lissabon. De Dakar camper trekt aandacht met de bestickering door Marco Konijn van Rimaxx. De camper volgeladen met reserve onderdelen en het belangrijkste de motoren!
Jeroen van Oers van Arteffect zette de website teamdedoelen.nl op, zorgde voor de lay-out en was mee als fotograaf en verslaggever. Marcel Vermeij van TravelManiacs stuurde updates en standen van de mannen door. De vrouw van Peter, Anita, postte alle persberichten en standen op de site.

Na 15 helse dagen finisht Team de Doelen, gebroken en emotioneel maar dolgelukkig. De vrouwen van de mannen waren afgereisd naar het roze meer van Dakar om ze te onthalen en de finish te vieren! Arjan van der Veld met nummer 186, in totaalklassement 74e. Peter Meilink met nummer 187, in totaalklassement 72e. TROTS!

Na een warm onthaal van alle vrienden, familie, kennissen en sponsoren bij terugkomst is er nog een geslaagd feest geweest. Zonder alle steun van iedereen was het niet gelukt!

In onze showroom hebben wij een ‘Dakar hoek’ gemaakt met de echte Dakar motor van Peter Meilink nr. 187, er liggen nieuwsbrieven, krantenartikelen, foto’s, boeken, onderdelen, roadbook papieren en nog heel veel meer rally- en enduro herinneringen.