Peter Meilink

Peter Meilink, geboren op 21 februari 1964 in de zaanstreek is vanaf jongs af aan al gek van crossmotoren. Hij was vaak op de crossbaan van MCA te vinden. Zijn eerste crossbrommer viste hij uit de sloot en kreeg hij samen met jeugdvrienden weer aan de praat. Na lang sparen kwam z’n eerste crossmotor, gekocht bij Van Zaane in Zaandam. Later terecht gekomen bij Motorhuis de Doelen in Vijfhuizen, toen der tijd van ‘Ome Jaap de Vries’. Sleutelen deed Peter zelf met zijn vader, later ook bij Ome Jaap.
En wat is er mooier dan van je hobby je werk te maken? In 1990 nam Peter de zaak ‘Motorhuis de Doelen’ over van ‘Ome Jaap’ uit Vijfhuizen en verhuisde naar het Pantepad in Zaandam. Al gauw bleek het Pantepad te klein, en werd het tijd voor een nieuwe uitdaging. In Juni 1994 verhuisde Motorhuis de Doelen naar een groter pand in de Achtersluispolder op de Noorder IJ en Zeedijk 100 Zaandam. Inmiddels al weer een paar samen met zijn Partner Anita en trotse vader van dochter Beau.
Peter bleef crossen, en met de cross- & service bus vol cross spullen gingen ze alle KNMV wedstrijden af. Motorhuis de Doelen groeide en er kwamen grotere collecties kleding, helmen en protectie. Er kwam een werkplaats voor reparaties en een magazijn voor alle onderdelen. In 2001 sloot de gemeente de crossbaan van MCA na 25 jaar succes, met nadruk op het vinden van een andere passende locatie, die er tot ieders verdriet nog nooit gekomen is. Maar Peter blijft rijden en gaat zich meer richten op de Enduro’s en Rally’s. Met als grootte droom: DE DAKAR RALLY. Na jaren voorbereiding en dankzij vele sponsoren komt in 2006 de droom tot vervulling. Peter Meilink staat samen met zijn maatje Arjan van der Veld aan de start van Lisboa-Dakar ’06, de 28e editie.  Het een na laatste jaar van de ‘echte Dakar rally’ verreden op Afrikaanse bodem met finish aan het roze meer in Dakar zelf. Na 15 helse dagen finisht Team de Doelen, gebroken en emotioneel maar dolgelukkig.
Nu rijdt Peter bij de ONK Enduro NV 50 met nog veel meer Enduro fanaten, de tijd vliegt voorbij…
Met een aantal rijders vormen ze samen Team de Doelen en gaan met elkaar alle Enduro’s en Off Road ritten af en komen regelmatig met een beker naar huis. Peter vind het leuk om de lokale kermiscrossen te rijden zoals Motocross Nieuw Vennep, een evenement wat al meer dan 25 jr in de maand juni gehouden wordt. Tevens probeert hij aanwezig te zijn bij de wedstrijden georganiseerd door Motorcross Noord-Holland.
Daarnaast geeft Peter ook cross- en enduroles van kleintjes tot de gevorderde mannen. Ietsa wat hij met veel passie en geduld doet.
Peter is dus nog behoorlijk actief, mede mogelijk doordat zijn partner Anita de winkel dan actief houdt.

 

Wij bieden verschillende services, zoals reparatie prijsopgave, cilinderkop flowen, aluminium karters lassen, radiateur maken, cilinders honen, krukas persen en recht richten, precisiewerk, schoonmaken van uw motor, luchtfilter schoonmaak- en invetservice, verkopen van kadobonnen of ervaringen van cross, enduro en rally verhalen uitwisselen?

Wij vinden het ook leuk om cross gerelateerde evenementen te organiseren in onze winkel. Heeft u een club/leden vergadering, nieuwjaars borrel, crossbingo of een mxfeest? Vier dat bij Motorhuis de Doelen in Zaandam.

Wij doen altijd ons best voor u, en geven u graag advies. Heeft u tips voor ons? Laat het ons dan weten!