Peter Meilink

Peter Meilink is vanaf jongs af aan al gek van crossmotoren. Hij was vaak op de crossbaan van MCA te vinden. Zijn eerste crossbrommer viste hij uit de sloot en kreeg hij samen met jeugdvriend Wouter van Duinen weer aan de praat. Na lang sparen kwam z’n eerste crossmotor, gekocht bij Van Zaane in Zaandam. Later terecht gekomen bij Motorhuis de Doelen in Vijfhuizen, toen der tijd van ‘Ome Jaap de Vries’. Sleutelen deed Peter zelf met zijn vader, later ook bij Ome Jaap met toenmalige monteur Chris Groen.

En wat is er mooier dan van je hobby je werk te maken? In 1990 nam Peter de zaak ‘Motorhuis de Doelen’ over van ‘Ome Jaap’ uit Vijfhuizen en verhuisde naar het Pantepad in Zaandam. Vriend Marco Konijn was vaak te hulp in de zaak. Al gauw bleek het Pantepad te klein, en verhuisde Motorhuis de Doelen in 1994 met vrouw Anita en dochter Beau naar een groter pand in de Achtersluispolder op de Noorder IJ en Zeedijk 100.

Peter bleef crossen, en met de cross- & service bus vol cross spullen gingen ze alle KNMV wedstrijden af. Motorhuis de Doelen groeide en er kwamen grotere collecties kleding, helmen en protectie. Er kwam een werkplaats voor reparaties en een magazijn voor alle onderdelen. In 2001 sloot de gemeente de crossbaan van MCA na 25 jaar succes, met nadruk op het vinden van een andere passende locatie, die er tot ieders verdriet nog nooit gekomen is. Maar Peter blijft rijden en gaat zich meer richten op de Enduro’s en Rally’s. Met als grootte droom: DE DAKAR RALLY. Na jaren voorbereiding en dankzij vele sponsoren komt in 2006 de droom tot vervulling. Peter Meilink staat samen met zijn maatje Arjan van der Veld aan de start van Lisboa-Dakar ’06, de 28e editie.  Het laatste jaar van de ‘echte Dakar rally’ verreden op Afrikaanse bodem met finish aan het roze meer in Dakar zelf. Na 15 helse dagen finisht Team de Doelen, gebroken en emotioneel maar dolgelukkig.

Nu vormt Peter met zijn crossvrienden Arjan van der Veld, Marco Konijn, Peet van Saase en Arnold Reumerman ‘Team de Doelen’ bij de Enduro’s. Met de Dakar camper die is omgepimpt, door Jeroen v.d. Wier van Styletrip  tot Endurocamper Team de Doelen gaan zij alle enduro’s af. Ze rijden nu bij de nationale 50+, de tijd vliegt voorbij… Team de Doelen boekt succes met Arjan van der Veld, die al meerdere malen Nederlands Kampioen Enduro is geweest.

Naast motorcross is Peter ook geïnteresseerd en geleerd in Constructie bouw: IJzer, lassen, monteren en alles wat daar bij komt kijken. Hij heeft hierin een klein bedrijfje naast Motorhuis de Doelen, ‘Constructiebouw de Doelen’. En voert voor verschillende bedrijven opdrachten uit.

Ter afwisseling is Peter op de racebaan te vinden als monteur van Stef Koelemeij van Steko Legends Car Racing.

Peter heeft nu 25 jaar ervaring en kennis van motoren ook van de ‘oude motoren’ en in het magazijn hebben we ook oude en tweedehands onderdelen liggen.

2014 een digitaal tijdperk, alles gaat online en ook Motorhuis de Doelen opent een webwinkel op de site: http://webshop.motorhuisdedoelen.nl/ om klanten vanuit het hele land te bereiken. Na 25 jaar is het tijd voor meer verandering en Rimaxx  ontwerpt een nieuwe huisstijl voor Motorhuis de Doelen. Motorhuis de Doelen is gespecialiseerd in MX, Off-road, Enduro, Rally’s, Quad, Trail en BMX. Daarnaast geeft Peter ook cross- en enduroles van kleintjes tot de gevorderde mannen.

Wij bieden verschillende services, zoals reparatie prijsopgave, cilinderkop flowen, aluminium karters lassen, radiateur maken, cilinders honen, krukas persen en recht richten, precisiewerk, schoonmaken van uw motor, luchtfilter schoonmaak- en invetservice, verkopen van kadobonnen of ervaringen van cross, enduro en rally verhalen uitwisselen?

Wij vinden het ook leuk om cross gerelateerde evenementen te organiseren in onze winkel. Heeft u een club/leden vergadering, nieuwjaars borrel, crossbingo of een mxfeest? Vier dat bij Motorhuis de Doelen in Zaandam.

Wij doen altijd ons best voor u, en geven u graag advies. Heeft u tips voor ons? Laat het ons dan weten!

Facebook