Over ons

Peter Meilink, geboren op 21 februari 1964 in de Zaanstreek is vanaf jongs af aan al gek van crossmotoren. Hij was vaak op de crossbaan van MCA te vinden. Zijn eerste crossbrommer viste hij uit de sloot en kreeg hij samen met jeugdvrienden weer aan de praat. Na lang sparen kwam z’n eerste crossmotor, gekocht bij Van Zaane in Zaandam. Later terechtgekomen bij Motorhuis de Doelen in Vijfhuizen, toentertijd van ‘Ome Jaap de Vries’. Sleutelen deed Peter zelf met zijn vader, later ook bij Ome Jaap.

En wat is er mooier dan van je hobby je werk te maken? In 1990 nam Peter de zaak ‘Motorhuis de Doelen’ over van ‘Ome Jaap’ uit Vijfhuizen en verhuisde naar het Pantepad in Zaandam. Al gauw bleek het Pantepad te klein, en werd het tijd voor een nieuwe uitdaging. In Juni 1994 verhuisde Motorhuis de Doelen naar een groter pand in de Achtersluispolder op de Noorder IJ en Zeedijk 100 Zaandam. Inmiddels alweer een paar jaar samen met zijn Partner Anita en trotse vader van dochter Beau.
Lees verder
Peter bleef crossen, en met de cross- en servicebus vol cross spullen gingen ze alle KNMV wedstrijden af. Motorhuis de Doelen groeide en er kwamen grotere collecties kleding, helmen en protectie. Er kwam een werkplaats voor reparaties en een magazijn voor alle onderdelen. In 2001 sloot de gemeente de crossbaan van MCA na 25 jaar succes, met nadruk op het vinden van een andere passende locatie, die er tot ieders verdriet nog nooit gekomen is. Maar Peter blijft rijden en gaat zich meer richten op de Enduro’s en Rally’s. Met als grote droom: DE DAKAR RALLY. Na jaren voorbereiding en dankzij vele sponsoren gaat in 2006 die droom in vervulling. Peter Meilink staat samen met zijn maatje Arjan van der Veld aan de start van Lisboa-Dakar ’06, de 28e editie. Het een na laatste jaar van de ‘echte Dakar rally’ verreden op Afrikaanse bodem met finish aan Het Roze Meer in Dakar zelf. Na 15 helse dagen finisht Team de Doelen, gebroken en emotioneel maar dolgelukkig.

Nu rijdt Peter bij de ONK Enduro NV 50 met nog veel meer Enduro fanaten, de tijd vliegt voorbij…

Met een aantal rijders vormt hij samen Team de Doelen en gaan met elkaar alle Enduro’s en Off Road ritten af en komen regelmatig met een beker naar huis. Peter vindt het leuk om de lokale kermiscrossen te rijden zoals Motocross Nieuw-Vennep, een evenement wat al meer dan 25 jaar in de maand juni gehouden wordt. Tevens probeert hij aanwezig te zijn bij de wedstrijden georganiseerd door Motorcross Noord-Holland.

Daarnaast geeft Peter ook cross- en enduroles aan kleintjes tot de gevorderde mannen. Iets wat hij met veel passie en geduld doet. Peter is dus nog behoorlijk actief, mede mogelijk doordat zijn partner Anita de winkel dan runt.
Een jongensdroom: het rijden van de Dakar Rally, zwaarste rally ter wereld. De droom van Peter Meilink en Arjan van der Veld. Ze willen het zo graag, maar hoe… Als je iets wil dan kan het, ze kwamen met een plan en toen begon de jacht opzoek naar sponsoren. Zie maar mensen te vinden die ook in jou droom geloven en het je gunnen.

De mannen starten met de voorbereidingen eind 2003, om mee te doen aan Dakar 2006. Sponsavonden worden er gehouden en één voor één stromen er sponsoren binnen. Waarna er 4x een Yamaha WR 450 werd aangekocht. Twee oefen- en reserve motoren en twee wedstrijdmotoren. Zonder sponsoren had deze droom nooit in vervulling kunnen gaan.
Lees verder
Om zich mentaal en fysiek voor te bereiden op de zwaarste rally ter wereld deden Peter en Arjan aan tweemaal per week conditie- en boks training van ‘the Champ’ Rob Manvis van Tapijt Profijt, en een tweemaal per week 2 uur durende mountainbike sessie. Met de mountainbike hebben ze de kou in Oostenrijk weten te trotseren. Crossuren maken ze door zoveel mogelijk te rijden, vrije weekenden endurotraining en de andere weekenden de enduro wedstrijden. Naast de rally ervaring die ze al bij de Egypte rally, Tunesië rally en Turkije rally hebben opgedaan rijden ze nog de Berlin-Breslau’05 voor navigatie training. Nog meer uithoudingsvermogen trainden ze met de 10uurs cross in Luxemburg.

Om te proeven hoe het er bij de start van een Dakar Rally aan toe gaat zijn de mannen met gezin naar de start van Dakar’05 in Barcelona geweest. Daar konden ze alvast afkijken hoe het er onder andere bij de keuring aan toe gaat. De assistentie naar Dakar werd verzorgd door Jos Jansen. Stef Koelemeij van Pirtek Alkmaar bood zich aan om vrijwillig als monteur mee te gaan voor Team de Doelen. Vrienden Michel Water, Gert-Jan Konijn en Herman reden de Dakar camper tot aan Lissabon. De Dakar camper trekt aandacht met de bestickering door Marco Konijn van Rimaxx. De camper volgeladen met reserve onderdelen en het belangrijkste de motoren!

Jeroen van Oers van Arteffect zette de website teamdedoelen.nl op, zorgde voor de lay-out en was mee als fotograaf en verslaggever. Marcel Vermeij van TravelManiacs stuurde updates en standen van de mannen door. De vrouw van Peter, Anita, postte alle persberichten en standen op de site.

Na 15 helse dagen finisht Team de Doelen, gebroken en emotioneel maar dolgelukkig. De vrouwen van de mannen waren afgereisd naar het roze meer van Dakar om ze te onthalen en de finish te vieren! Arjan van der Veld met nummer 186, in totaalklassement 74e. Peter Meilink met nummer 187, in totaalklassement 72e. TROTS!

Na een warm onthaal van alle vrienden, familie, kennissen en sponsoren bij terugkomst is er nog een geslaagd feest geweest. Zonder alle steun van iedereen was het niet gelukt! In onze showroom hebben wij een ‘Dakar hoek’ gemaakt met de echte Dakar motor van Peter Meilink nr. 187, er liggen nieuwsbrieven, krantenartikelen, foto’s, boeken, onderdelen, roadbook papieren en nog heel veel meer rally- en enduro herinneringen.